Renk Seçenekleri
Colorex temizlik ve bakım talimatları için tıklayınız.
MENÜ
- Altro PVC Zemin Kaplama
-
- Altro Cantata Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Operetta Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Orchestra Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Serenade Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Wood Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Wood Adhesive Free Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro XpressLay Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Suprema Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Stronghold 30 / K30 Homojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Aquarius Homojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Reliance 25 Homojen PVC Zemin Kaplama
- Altro Walkway 20 / 20 SD Homojen PVC Zemin Kaplama
- Kondaktif PVC Zemin Kaplamaları
- Step Safety Kaymaz PVC Zemin Kaplamaları
-
- Surestep Original Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Star Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Wood Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Steel Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Material Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Digital Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Laguna Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Safestep Aqua Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Safestep R11 Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Safestep R12 Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Decibel Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Surestep Star Barefoot Kaymaz PVC Zemin Kaplama
- Homojen PVC Zemin Kaplamaları
- Akustik PVC Zemin Kaplamaları
- Heterojen PVC Zemin Kaplamaları
-
- AZM Pearl Akustik Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Sarlon 15dB PVC Zemin Kaplama
- Sarlon 19dB PVC Zemin Kaplama
- Eternal Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Modul Up Compact PVC Zemin Kaplamaları
- Modul Up 19dB PVC Zemin Kaplama
- Modul Up TE PVC Zemin Kaplama
- Eternal Original PVC Zemin Kaplama
- Eternal De Luxe PVC Zemin
- AZM Project Vinil 1 PVC Zemin Kaplama
- AZM Project Vinil 2 PVC Zemin Kaplama
- AZM Project Vinil 3 Heterojen PVC Zemin Kaplama
- Skyline PVC Zemin Kaplama
- Örgü Vinil Zemin Kaplamaları
Neden Colorex EC Kondaktif PVC Zemin Kaplama Tercih Etmeliyiz?
Colorex EC Kondaktif PVC Zemin Kaplaması ile statik yükler, zemin kaplamasının tüm kalınlığı boyunca uzanan yoğun küçük iletken damar ağından kolayca akar. Yük, iletken yapışkan aracılığıyla iletilir ve bakır şerit üzerinden güvenli bir şekilde toprağa boşaltılır. İletkenliğe yardımcı olan uçucu kimyasal, anti-statik katkı maddelerine ihtiyaç duymayan tamamen doğal bir sistemdir. İletkenlik, sıcaklık veya nemdeki değişikliklerden etkilenmez.
Colorex ESD zemin kaplaması , temiz odalar, ameliyathaneler ve elekronik endüstri gibi hassas alanlarda statik yükün kontrol edilmesi amacıyla özel olarak dizayn edilerek geliştirilmiş teknik zemin kaplama sistemidir. Colorex SD – EC’nin yumuşak ve gözeneksiz yüzeyi hiçbir kimyasal yüzey uygulaması olmadan tamamen mekanik yöntemlerle elde ediliyor. Bu sayede hassas teknolojik üretim yapan tesis, ameliyathane ve endüstriyel iç mekanların bakımı ve temizliği oldukça kolaydır.
Uygulayacağınız iç mekanın ihtiyacı olan en uygun iletkenlik seviyesini seçin. Colorex her yerde kullanılabilir. Betona direkt yapıştırılarak , yükseltilmiş zemin panelinin üst parçası olarak ya da esnek karo sistemi olarak kurulabilir. Tüm versiyonlar iki iletkenlik seviyesine sahiptir: EC Yüksek performans ve SD performans. Esnek anti statik (Basic plus) ve kayganlık direnci (R11 plus) şeklinde sunduğu yüksek teknolojiyi tamamlayıcı iki ek versiyona sahiptir.
Yüksek performans
Colorex EC ve Colorex EC Plus Kondaktif PVC zemin kaplamaları, uzun süreli yüksek performans gösteren iletken kaplı çiplerden oluşmaktadır.
İletken kaplı çipler; boyutsal stabilitesi yüksek, katı ve homojen bir bileşen oluşturur ve sıvı kimyasal katkı maddelerine kıyasla çok daha iyi bir çözüm sunar. Bu sayede Colorex SD-EC ürünlerinin elektrik özellikleri sabit, kalıcı ve nem, yaşam ömrü gibi dış ortam koşullarından etkilenmez.
Performans
Colorex SD Kondaktif PVC Zemin kaplama sayesinde, elektrostatik yük tüm kalınlığından güvenli bir şekilde dışarı boşaltılır. İletken kaplama küçük siyah damarlardan meydana gelen yoğun bir ağ oluşturur.
Standart
Colorex Basic plus sınırlı iletken özelliklere sahip gevşek yerleştirilen zemim kaplama sistemidir. Bu seri Colorex’in yüksek yoğunluk, kolay onarım ve lekeye karşı direnç gibi faydalarının yanında, ağır işler için gevşek yerleştirilen karoların faydalarını da sunar.
Colorex özellikle ESD zemin kaplama, temiz odalar (laboratuar vs, ameliyathane, Endüstriyel alanlar ve data merkezleri için doğru özelliklere sahip doğru bir zemin kaplamasıdır. Aşağıdaki özellikleri sunuyoruz.
- Tüm ESD ve temizoda standartlarına tam uyum sağlar.
- Ürünün ömrü boyunca en yüksek seviyede performans göstermesini sağlayan sürekli iletken teknolojiye sahiptir.
- Hazır köşelerle sağlanan mükemmel bitişler sayesinde hijyeni yeni bir boyuta taşır.
- Eşsiz boyutsal stabilite – sabitlik
- Çok düşük seviyede emisyon sağlayan, düşük plastikleştirici içeriğe sahiptir.
- Ağır yüklere karşı maksimum dirençlidir.
- Homojen yapısı ve içeriğindeki katkı maddesi oranı çok düşük olduğundan renk verici kimyasallar tarafından oluşturulan inatçı lekeler Colorex SD/EC üzerinden kolayca temizlenebiliyor.
Colorex Kondaktif PVC Zemin Kaplama Uygulama Seçenekleri
Colorex koleksiyonu, sunulan farklı sistemler ve farklı iletkenlik seviyeleri sayesinde birçok farklı uygulama alanında kullanılabilir. Seçeneklerden biri, kurulum sırasında Colorex’i yapıştırmaktır:
- Doğrudan bir alt zemine yapıştırmak
- Yükseltilmiş döşeme paneline yapıştırmak
İletken veya dağıtıcı özellikler gerektiğinde, karolar arasındaki bağlantı, karolar arasındaki iletken yapışkan ve topraklama noktasında bakır şerit ile sağlanır. Colorex bu işlem kullanılarak uygulanırsa, statik yükler topraklama noktası aracılığıyla toprağa boşaltılır.
Yapıştırılabilen Colorex sistemi ESD özellikli 2 farklı karo boyutlu ürününde mevcuttur:
- Colorex SD – 61,5 x 61,5 cm statik dispatif
- Colorex EC – 61,5 x 61,5 cm elektrostatik kondaktif
PVC Zemin Kaplama Uygulama Talimatları
Zemin uygulaması yapılacak zemin son derece düzgün ve pürüzsüz olmalıdır. Mermer, dökme mozaik veya benzeri çok düzgün zeminler PVC zemin döşemesi uygulamak için oldukça uygundur. Beton zeminler , çok düzgün atılmış helikopter şapı değilse kesinlikle iyileştirilmek zorundadır. Bunun için üretilmiş Tesviye Şapı(Self-Leveling) adı verilen çimento esaslı ürünler bulunmaktadır.
Ahşap zeminlerin üzerine uygulama yapmak risklidir. Yapıştırıcılar su bazlı olduğundan ahşap zeminin üzerine yapılan PVC yer kaplaması uygulamalarında zaman içinde hava kabarcıkları oluşarak hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla mevcut ahşap zeminin sökülerek Tesviye Şapı ile düzeltilmesi tavsiye edilir..
Yükseltilmiş döşemelerde, mevcut yükseltilmiş döşeme üzerine sonradan Rulo PVC yer kaplaması uygulamaları umulduğu gibi sonuç vermeyebilir. Yükseltilmiş döşeme üzerine, Rulo PVC yerine, Karo PVC Zemin döşemesi (LVT Zemin Kaplaması) yapılması önerilmektedir. Yükseltilmiş döşeme firmalarının fabrikalarında, preslenerek elde edilmiş plakalar son derece sağlıklı sonuç vermektedirler.
PVC Zemin Uygulama Ortamı ve Koşulları
PVC yer kaplama uygulaması yapılacak alanlar temiz, tamamen kapalı ve havadan etkilenmeyecek durumda olmalıdır. Uygulama yapıldıktan sonra PVC yer kaplama malzemesinin zarar görmemesi için kapı kasalarının önceden takılmış olmasında, Boya uygulamasının tamamlanmış olmasında, Asma tavan uygulamalarının bitirilmiş olmasında, Kalorifer peteklerinin ve tesisat işlemlerinin sonlandırılmış olmasında yarar vardır. Bu ve benzeri kalemlerin sonlandırılmamış olması halinde diğer işçilerin uygulamaları esnasında zemine verecekleri zarar düşünülerek, uygulaması tamamlanmış PVC yer kaplama malzemelerinin 2 mm’ den ince olmayan naylon sergilerle korunması gereklidir. Ortam ısısı 15 derecenin altında olmamalıdır. Uygulama öncesi tüm rulolar dik konumda bekletilmelidir.
Colorex EC Kondaktif PVC Zemin Kaplama Uygulama Alanları
- Tıbbi Laboratuarlar Üretim Alanları
- ESD İşletmeleri
- Sağlık Hizmetleri
- Hastane Zeminleri
- Temiz Odalar
- Okul – Üniversite Zeminleri
- Data Merkezleri
Tesviye Şapı (Self-Leveling) ve Uygulaması
PVC zemin döşeme malzemesi uygulanacak düzgün olmayan zeminlerde Tesviye Şapı ile düzeltme yapmak gerekir. Tesviye Şapı çimento esaslı bir şap türü olup, sadece milimetrik düzeltmeler için kullanılmaktadır. Yani uygulama yapılacak zeminin satıhda düzgün olmasını sağlamak için kullanılır.
Belli oranlarda su ile karıştırılarak kıvamına getirilen tesviye şapı zemine mala yardımıyla yayılır. Kendiliğinden seviyeye gelen bir şap olduğundan zemindeki kod farklılıklarını ortadan kaldırır.
Tesviye şapı max. 5 mm kalınlığında uygulanmaktadır. Su bazlı bir ürün olduğundan PVC yer kaplaması uygulamasına geçilmeden önce tesviye şapının nem ölçer ile ölçülmesi , kurumamış yerlere kesinlikle uygulama yapılmaması gerekmektedir.
Teknik Bilgiler
Kalınlık : 2 mm
Uzunluk Genişlik: 61,5 x 61,5 cm